KőrDáma Egyesület
Debrecen vonzza a filmeket!
2017. augusztus 20, Vasárnap - 2017. augusztus 23, Szerda


2017. augusztus 20.
23.23 | Tankcsapda - Jubileum 25
magyarul beszélő koncertfilm

A Tankcsapda sikere sok év elteltével is töretlen. 2015 tavaszán 11 ország 19 városát utazták körbe, majd nyáron több nagyszabású fesztiválkoncertet adtak. Az ősszel folytatódott a turné, zárásként pedig a hagyományos nagykoncert következett a debreceni Főnix csarnokban. A december 27-én megtartott koncert méltó módon ünnepelte a zenekar 25 éves jubileumát.

rendező: Kázsmér Kálmán
2017. augusztus 23.
20.23 | Macerás ügyek
magyar filmdráma, 83 perc, 2000

Imi, a lázadó természetű tinédzser és a legjobb barátja, Tibi, egy külvárosi lakótelepen élnek. Imi egyre inkább úgy érzi, hogy kapcsolatuk a szexualitás felé fordul. Szoros barátságuk veszélybe kerül egy nő feltűnése miatt: Imi szerelmes lesz a gyönyörű Brigibe, a helyi színtársulat üdvöskéjébe. Az érzelmi háromszög kibővül a lány udvarlójával is. Vajon sikerül megoldani a nem mindennapi szituációt?

rendező: Hajdu Szabolcs
szereplők: Török-Illyés Orsolya, Szabó Domokos, Nyitrai Illés, Katona László, Csonka Valter, Vásári József, Vásári Lincsi
Gelányi Imre, Szabados Zoltán, Kozma Attila
22.00 | Az ajtó (12)
magyar-német filmdráma, 94 perc, 2012

Különös szépségű film az emberi tartásról, a titkokról, az egymás iránti megbecsülésről és szeretetről.
A Szabó Magda önéletrajzi ihletésű regényéből készült film két, szigorú elvek szerint élő asszony portréja. A házvezetőnő és a ház asszonyának apránként kibontakozó és sokszor viharos kapcsolatának megrendítően szép története.

rendező: Szabó István
író: Szabó Magda
szereplők: Martina Gedeck, Helen Mirren, Eperjes Károly, Börcsök Enikő, Nagy Mari, Szirtes Ági, Andorai Péter, Marozsán Erika, Jirí Menzel, Szandtner Anna, Tóth IldikóHamarosan kapható!
Napijegy: 500 Ft-os italjegy, mely elővételben megvásárolható a Kölcsey Központban és az Apolló moziban, valamint a vetítés napján a Nagyerdei Szabadtéri Színpad jegypénztárában.