KőrDáma Egyesület

hirdetés

hirdetés


2016-ban is átköltözött Nagyváradra a Virágkarnevál
2016. augusztus 21, Vasárnap - 2017. július 20, CsütörtökA debreceni és nagyváradi önkormányzat kiváló partnerségének köszönhetően 2005 óta Nagyváradra utazik tovább a virágkarnevál és a virágkompozíciók részt vesznek az augusztus 21-i "Nyitott ablak Európára" című rendezvényen. A két város együttműködését szimbolizálva, idén közös virágkocsi is készült, amely témájában - többek között - a Körös-parti Párizs korszerű vízi paradicsomára hívja fel a figyelmet.

Mi úgy gondolkodunk Debrecenben, hogy ami a szomszédainknak jó, az nekünk is - hangsúlyozta Dr. Széles Diána, Debrecen alpolgármestere, kifejezve elismerését az elkészült látványfürdő kapcsán. Debrecen turizmusáért is felelős városvezető szerint érdemes olyan turisztikai régióban gondolkodni, ahol a két város a rendezvényeken, a szolgáltatásokon keresztül erősíti egymást. Így sokkal hatékonyabbak lehetünk az egyre élesedő versenyben. 25 éve vagyunk testvérvárosi kapcsolatban Nagyváraddal és számos programon keresztül bebizonyítottuk, hogy ez nemcsak egy papíron létező kapcsolat. Idén például a Debreceni Virágkarnevál 16 virágkocsija közül hét érkezett meg Nagyváradra, amellyel rekordot döntünk. Ez is bizonyítéka a gyümölcsöző együttműködésnek - tette hozzá Széles Diána.

Jurca Mihai, a Regionális és Turisztikai Fejlesztésekért felelős Egyesület elnöke kiemelte, hogy több tízezer nagyváradi kitörő lelkesedéssel és örömmel fogadja már tizenegyedik éve a Debreceni Virágkarneválon felvonuló virágkocsik egy részét, amelyek a virágok nyelvén hozzák még közelebb egymáshoz a két város lakosságát. A partiumi megyeszékhelyen táncosok, zenészek, mazsorettek, néptáncosok és persze a lakosság kísérte útvonalán a karneváli menetet, amely idén a felújított Szent László térre érkezett meg, ahol az esemény a szabad téren felállított színpadon különböző rendezvényekkel érte el fénypontját.