KőrDáma Egyesület

hirdetés

hirdetés
2016-ban az 50 éves Debreceni Virágkarneválon is a nagyközönség döntött arról, hogy melyik a legszebb virágkocsi, vagyis beküldött szavazataik alapján dőlt el, hogy ki kapta a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. egyedi gyártású, félmillió forint értékű vázáját. A nézők a legtöbb szavazatot az FAG Magyarország Ipari Kft. "Közösen tartjuk mozgásban a világot" virágkompozíciójára küldték.

A művészeti csoportok legjobbját - a hagyományoknak megfelelően - a Virágkarnevál díszvendégei választották ki. A művészeti csoportok legjobbjának járó díjat, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. egyedi gyártású, félmillió forint értékű vázáját a Debreceni Népi Együttes kapta.

A Karneváléj című műsorban Papp László, Debrecen polgármestere és dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója a telt házas Nagyerdei Stadionban adta át a díjakat a győzteseknek.

A Debreceni Népi Együttes 1950 tavaszán alakult, azóta hazai és külföldi néptánctalálkozók rendszeres résztvevője. Az együttes tevékenysége sokrétű, de alapja a magyar nép hagyományos tánc- és zenei kultúrája. A Debreceni Népi Együttes az Örökös Kiváló Együttes címmel, Kölcsey Ferenc- és Pro Urbe Díjjal büszkélkedhet, valamint 2008-ban Megyei Príma Díjban részesült. Tavaly a Dehir.hu oldalra leadott közönségszavazatok alapján elnyerték az „év művészeti csoportja címet” Debrecenben.
Tánckarvezetők: Herczné Barna Éva, Vámosi István. Művészeti vezetők: Hercz Beáta, Hercz Vilmos.